Yksityiset pysäköinninvalvojat. Te alipalkatut(?) röyhkeät perkeleet, jotka istutte autossanne nurkan takana ja kyttäätte, kuinka onneton mummo unohtaa laittaa parkkikiekon siinä marketin parkkipaikalla. Riemusta hihkuen hiihdätte lippa vinossa auton luo, kun mummon selkä kääntyy. Iskette vauhdilla lapun ikkunaan, otatte kuvat ja kälpitte karkuun. Yksityiset pysäköinninvalvojat, onko nyt hyvä mieli? Yksityiset pysäköinninvalvojat, minä halveksun työnantajaanne.

Eihän sellaista kyttäämistä tapahdu? Niinkö siellä nyt ajattelet? Voi surku, kunpa ei tapahtuisikaan. Ikävä kyllä ihmisten vahingoilla rahastaminen on kylmää arkipäivää. Jääpä joskus seuraamaan. Surullisinta tässä on se, että ihmisille viritellään oikeita parkkiansoja. Vierekkäin voi olla kolme täysin eri säännöillä varustettua ja saman firman valvomaa parkkialuetta. Yksi kiekoton pieni alue, toinen alue, jolla kiekko tarvitaan arkena ja kolmas, jolla vaaditaan kiekko aina. Tämä on yksityisten pysäköintifirmojen tapa maksimoida ihmisten virheet ja turvata halveksuttava rahavirta firmalle.

Ymmärrän täysin ne valvontapaikat, joissa varmistetaan, että esimerkiksi työpaikan parkkiruutuihin pysäköivät vain työntekijät. Tällöin kyseessä ei ole parkkikiekkohelvetti, vaan parkkialue, jolla tarvitaan erillinen pysäköintilupa. Mutta ne pirulaiset Parkki-Putet ja muut pölvästit, jotka iskevät lappua ikkunaan puolityhjän huoltoaseman pihassa, kun hodariaan hakeva Jaakko on unohtanut laittaa kiekon, niin voi hyvää päivää! Tai menepä pistämään autosi sille valtavalle vierasparkkialueelle, joka sijaitsee samalla kadulla, jolle muutit ihan juuri, etkä vielä ole saanut hankittua omaa vuokraruutua. Ja pikavoitto räpsähtää! Asukas kun ei saa pysäköidä vierasparkkiin! Oli kiekko tai ei. Sitä vaan ei muistettu mainita missään. Olisihan se nyt aivan liian inhimillistä olla laittamatta lappua tuollaisessa tilanteessa.

Ainahan sitä voi tehdä reklamaation. Voi toki, jos on mahdollisuus käydä keskustelua KIRJALLISESTI näiden (omasta mielestään) elämää tärkeämpien firmojen kanssa. Auta armias, jos sinulla on käsi paketissa. Puhelimitse sinua ei palvella missään tapauksessa. Kun siitä ei jää jälkeä. Eivät ole yksityisissä valvontaformoissa vielä kuulleet mahdollisuudesta nauhoittaa puheluita. Olisivat edes rehellisiä ja sanoisivat, että pelkäävät vihaisia puhelinsoittoja. On syytäkin pelätä. Niin paljon ihmisiä kusettavat.

Ihmisten vahingoilla rahastaminen on väärin. Se on yksinkertaisesti väärin, ja siihen on yhdenkään työtään puolustelevan valvojan turha urputtaa yhtään mitään. Kahdeksan tunnin kiekkopaikalla muutaman minuutin ylitys ei voi maksaa kuuttakymmentä euroa. Varsinkaan, kun parkkipaikalle ei ole kukaan muu edes tulossa. Mutta meillä täällä epäoikeudenmukaisuuksien Suomessa tällainen vahingoilla rahastaminen on täysin sallittua. On myös täysin sallittua edesauttaa näiden vahinkojen syntymistä. Ohjekyltit saa myös sijoitella miten sattuu. Voit toki viedä asian oikeuteen, mutta älä luota siihen, että oikeus tapahtuisi. Olemmehan kuitenkin Suomessa. Paljonkohan nuo firmat mahtavat maksaa alueiden omistajille, jotta saavat ne valvottavakseen...? On se sen verran hyvä bisnes. Rehellinen työ ei enää Suomessa kannata. Mutta onneksi aina voi perustaa parkkipirkkofirman.

Kun olet kaverin luona yökylässä, varo, ettei aamupaska pitkity. Voi muuten olla lappu ikkunassa.

Pysäköimällä hyväksyt ehdot - en muuten hyväksy.